ПОЧЕТНА
ДОМЕНИ
ПРАШАЊА
ПРАВИЛА
ЗА НАС
КОНТАКТ
    Прифаќање на правилата и условите
    Овие правила и услови се истакнати на видно место на www.bigbighost.com и, покрај другото, никој не може да нарача пакет за хостирање без да ја комплетира нарачката со потврдување дека се запознал и ги прифаќа истите. Според тоа, ќе се смета дека тие се внимателно прочитани и прифатени од секој клиент кој купил пакет за хостирање и никој од клиентите потоа нема право да го негира тоа.

    Креирање на пакет за хостирање / Испраќање по еmail
    Откако ќе ја добиеме Вашата уплата, ние ќе го креираме пакетот за хостирање за кој ќе уплатите и информациите во врска со него (корисничко име, лозинка и кратко објаснување за FTP и cPanel пристапот) ќе Ви ги испратиме по еmail. Од тие причини Вашата еmail адреса треба да биде точна и валидна. Потоа ние нема никогаш да побараме од Вас да ни ги кажете доверливите информации за Вашиот пакет за хостирање, па не треба да ги кажувате ниту на кој било друг. Во случај да ги изгубите корисничкото име и/или лозинката, истите ќе Ви ги испратиме само ако тоа го побарате лично со приложување соодветен доказ дека Вие сте сопственикот и корисник на пакетот за хостирање.

    Трансфер на веб страници
    Секоја хостинг компанија е конфигурирана различно, а некои хостинг платформи зачувуваат податоци во некомпатибилен или несвојствен формат, кој може да направи исклучително тешко, ако не и невозможно, да се мигрираат некои или сите профил податоци. Затоа хостинг провајдерот bigbighost.com не превзема обврска да трансферира веб страници од еден на друг сервер. Воедно, хостинг провајдерот bigbighost.com не е одговорен за евентуално губење фајл/ови на одредена веб страница поради негрижа на нејзиниот сопственик. Од тие причини Вие сте должни содржината на Вашата веб страница секогаш да ја имате кај себе на CD или на хард диск за да ги поседувате сите потребни фајлови и доколку се појави потреба да ги вчитате на друг сервер.

    Содржина
    Сите услуги обезбедени од страна на хостинг провајдерот bigbighost.com може да се користат само во рамки на законски цели.
    Користењето на нашите услуги за кршење на авторските права или заштитен знак е забрането. Ова вклучува, но не е ограничено на неавторизирано копирање на музика, книги, фотографии, или било кое друго авторско дело. Тоа, како и понудата за продажба на фалсификувана стока на заштитена марка, ќе резултира со престанок на хостинг пакетот од каде што ќе произлезе такво нешто.
    Користење на хостинг пакет како копија уред за складирање не е дозволено, со исклучок на една cPanel копија од истиот хостинг пакет. Ве молиме не правете копии на Вашата копија.
    Примери за неприфатлив материјал на нашите сервери вклучуваат:
    - Topsites
    - Chat, IRC скрипти или IRC ботови
    - Proxy скрипти/Anonymizers
    - Пиратски софтвер/Warez
    - Image Hosting скрипти (слично на Photobucket или Tinypic)
    - AutoSurf/PTC/PTS/PPC сајтови
    - IP скенери
    - Bruteforce програми/скрипти/апликации
    - Mail Bombers/Spam скрипти
    - Услуги од типот Banner-Ad (комерцијална „banner ad“ ротација)
    - File Dump/Mirror скрипти (слично на rapidshare)
    - Комерцијален аудио стриминг (повеќе од една или две струи)
    - Escrow/Банка должнички хартии од вредност
    - Висок принос каматни програми (HYIP) или поврзани страници
    - Инвестициски сајтови (FOREX, E-Gold Exchange, Second Life/Linden Exchange, Ponzi, MLM/Pyramid Scheme)
    - Продажба на било каква контролирана супстанција без претходен доказ за соодветна дозвола(и)
    - Програми за примарни банки
    - Сајтови за лотарија/коцкање
    - MUDs/RPGs/PBBGs
    - Хакерски фокусирани сајтови/архива/програми
    - Сајтови кои промовираат нелегални активности, вклучувајќи и детска порнографија
    - Форуми и/или сајтови кои дистрибуираат или водат со линк до warez/пиратски/нелегални содржини
    - Програми за банковни должнички хартии од вредност/банковни обврзници за тргување
    - Некоректни сајтови (вклучувајќи, но не ограничувајќи се на сајтовите што се наведени како aa419.org & Escrow-fraud.com)
    - Push button mail скрипти
    - Емитување или стриминг на директни спортски настани (UFC, NASCAR, FIFA, NFL, MLB, NBA, WWE, WWF, и т.н.)
    - Tell A Friend скрипти
    - Анонимни или масовни SMS портали
    Секој хостинг пакет најден дека користи мрежа или систем на поврзување од трета страна без овластување од третата страна е предмет на суспензија. Пристапот до мрежи или системи надвор од Вашата непосредна контрола мора да биде со изразена писмена согласност од третата страна. Хостинг провајдерот bigbighost.com може, по сопствена дискреција, да побара и бара документација за да се докаже дека пристапот до мрежа или систем на трета страна е овластен.
    Ние го задржуваме правото да одбиеме услуги на секого. Било каков материјал кој, по наше мислење е непристоен, опасен за нормалното функционирање на нашите сервери, или ги крши нашите услови на користење на било кој начин, може да биде отстранет од нашите сервери (или исклучен) со или без претходна најава.

    Нулта толеранција за SPAM
    Ние сме со став за нулта толеранција против испраќање на несакани email пораки, масовно испраќање, и SPAM. Купени „безбедно листи", листи и продажба на листи ќе бидат третирани како SPAM. На секој корисник кој ќе испраќа SPAM ќе му биде прекинат хостинг пакетот со или без известување.
    Сајтовите кои се рекламираат преку SPAM (Spamvertised) не можат да бидат хостирани на нашите сервери. Оваа одредба вклучува SPAM испратен преку факс, телефон, поштенски пратки, Email, инстант пораки, или канали/дискусиони групи. Ниедна организација или лице наведени во ROKSO не можат да бидат хостирани на нашите сервери. Секој хостинг пакет што ќе резултира преку нашиот IP простор да се најде на црната листа веднаш ќе биде суспендиран и/или прекинат.
    Хостинг провајдерот bigbighost.com го задржува правото да бара промени или да ја оневозможи колку што е потребно било која веб страница, email адреса, база на податоци, или некоја друга компонента која не е во согласност со воспоставените политики, или пак да ја модифицира во итен случај во своја дискреција.

    Употреба на ресурсите
    За корисникот:
    1) не е дозволено користење 25% или повеќе од ресурсите на системот подолго од 90 секунди. Постојат бројни активности кои би можеле да ги предизвикаат овие проблеми, вклучувајќи: CGI скрипти, FTP, PHP, HTTP, и т.н.;
    2) не е дозволено стартување самостојни server-side процеси во која било точка временски на серверот. Ова ги вклучува и сите daemons, како што е IRCD;
    3) не е дозволено стартување на каков било вид web spider или indexer (вклучувајќи Google Cash / AdSpy);
    4) не е дозволено стартување на каков било софтвер кој меѓусебно се поврзува со IRC (Internet Relay Chat) мрежата на нашите сервери;
    5) не е дозволено стартување на која било torrent апликација, tracker, или client. Може да се линкува на легални torrents off-site, но не може да се хостира или да се чува на нашите сервери;
    6) не е дозволено да се учествува во какви било file-sharing/peer-to-peer активности;
    7) не е дозволено стартување на која било игра на серверите како counter-strike, half-life, battlefield1942, и т.н.;
    8) не е дозволено стартување cron записи со интервали од помалку од 15 минути;
    9) не е дозволено стартување кое било MySQL пребарување подолго од 15 секунди. MySQL табелите треба да се индексираат соодветно;
    10) не е дозволено при употреба на PHP да користи ("http://vaseime.com/include.php"), туку ("include.php");
    11) не е дозволено при обид да помогне да се намали употребата, форсирање на html да се справи со серверскиот код (како PHP и shtml);
    12) не е дозволено користење на HTTPS протоколот, освен само кога е потребно: енкрипција и декрипција за комуникации е со значително поголем процесорски интензивитет од енкриптираните комуникации.

    Користење на месечниот трансфер
    Месечниот трансфер варира во зависност од хостинг пакетот кој ќе го купите. Во случај да го поминете лимитот ние го задржуваме правото да го суспендираме хостинг пакетот до почетокот на следната распределба, односно до првиот ден од следниот месец. Вие тоа можете да го спречите со доплата за поголем месечен трансфер. Неискористениот трансфер во еден месец не може да се пренесе во следниот месец.

    Политика на пријавување ресурси
    Во поглед на целосна правичност, не смееме да дозволиме еден или двајца клиенти да ги користат сите ресурси на системот на нашите сервери и поради тоа да страдаат сите други клиенти. Прекумерна употреба на процесорот и меморијата од страна на еден или повеќе клиенти предизвикува екстремна забавеност во сите области: MySQL, Email, HTTP и др. Ако употребата на процесорот и меморијата од страна на неколку клиенти е прекумерна, сите хостирани нема да бидат достапни на кој било начин. Затоа се следните ограничувања на просечната граница на ресурси (за cPanel опција од секој хостинг пакет):
    - Користењето на меморијата не смее да надмине 25% по домен / датотека / апликација;
    - Користењето на процесорот не смее да надмине 25% по домен / датотека / апликација;
    - Не смее да се надмине бројката од 80-100 Apache конекции;
    - Дозволени се максимум 100-150 MySQL кориснички конекции;
    - Дозволени се максимум 350 email пораки на саат, по домен.
    Ве молиме имајте предвид дека нашиот лимит на ресурси за заштита на серверите е најповолен од која било друга хостинг компанија која нуди хостинг за своите клиенти.

    Казнивост
    Несоодветниот однос од страна на секој клиент поединечно да ги исполнува или да го следи било кој дел од горенаведените услови и правила е основа за деактивирање на неговиот хостинг пакет. Хостинг провајдерот bigbighost.com ќе биде единствениот арбитер за тоа што претставува прекршување на правилата и условите.

    Во ниеден случај кога ќе биде прекинат хостинг пакет поради прекршок од страна на неговиот сопственик, хостинг провајдерот bigbighost.com нема обврска да ги враќа средствата, туку тоа е на штета на несовесниот клиент.
©  BigBigHost.com - Сите права задржани